Že Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži vychovává odborníky v pravém slova smyslu, potvrdili opět žáci učebního oboru Pekař, kteří se zúčastnili již 19. ročníku národní soutěže o titul „Český pekař roku 2014 – kategorie JUNIOR“.
Soutěž proběhla v rámci mezinárodního potravinářského veletrhu Salima v Brně. Na soutěž přijeli mladé pekařky a pekaři z celé České republiky, jejichž věk ke dni soutěže nepřesáhl 21 let.
"Z celkového počtu 15 soutěžících se „Pekařem roku 2014“ opět po dvou letech stal žák naší školy David Federla," řekla vedoucí odborného výcviku žáků Eva Kočířová.
Soutěžící během dvou dnů museli prokázat své odborné dovednosti při výrobě pšenično-žitného konzumního chleba, v časovém limitu zhotovit rohlíky a vybrané druhy běžného pečiva, uplést 2 druhy vánoček rozlišené podle druhu pletení a dále zhotovit koláče s náplní.
Odborná porota dohlížela nejenom na zručnost soutěžících, ale i hygienu, odbornou manipulaci s těstem a čistotu válů.
"Když porota sdělila jméno nejlepšího pekaře – David Federla, následoval veliký potlesk a samozřejmě velké blahopřání od poroty, soutěžících i ostatních účastníků veletrhu. I druhý soutěžící z naší školy – Jaroslav Koudelka dosáhl na vynikající 4. místo," dodala Kočířová.
zdroj: Střední škola hotelová a služeb Kroměříž