Ve dnech 23. – 25. května 2014 se bude konat 4. ročník gastronomického festivalu
MORAVIA FOOD FESTIVAL KROMĚŘÍŽ 2014, který jako tradičně hostí areál
Hotelu Octárna.
- NEJVĚTŠÍ GASTRONOMICKÝ FESTIVAL NA MORAVĚ
- KUCHAŘI Z TŘECH KRAJŮ - JIHOMORAVSKÉHO, OLOMOUCKÉHO A ZLÍNSKÉHO
- SEDM RESTAURANTŮ, SEDM KUCHAŘSKÝCH ELIT
Festivalu jídla se zúčastní vyhlášení specialisté z oboru gastronomie a hotelnictví z celé Moravy.
"Cílem a myšlenkou festivalu je představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst se kterými se návštěvníci mohou setkat v jednom městě pod jednou střechou," řekl David Hradil, manažer restaurantu Octárna.
"Na tomto festivalu budou mít návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale především CHŘEST na jakýkoliv způsob, který je letošním zadáním pro všechny zúčastněné restaurace," dodal Hradil.
Speciální host
Na Festivalu jídla se představí se svou restaurací, ale především pivem uvařeným ve svém minipivovaru hokejová brankářská legenda
Roman Čechmánek! Roman poskytl Radiu Kroměříž rozhovor, který si můžete poslechnout v našem
PODCASTU >>
Po dobu festivalu bude pro návštěvníky festivalu ZDARMA zpřístupněna zámecká vodárna (9 -15 hod.) a Arcibiskupské sklepy (15 - 16 hod.).
Návštěvníci festivalu obdrží při odchodu z areálu DÁREK od partnera festivalu - vinařství Znovín Znojmo, a.s.
FESTIVALOVÝ ROZVRH
pátek 23.5.2014
od 16.00 do 22.00 hodin
sobota 24.5.2014
od 11.00 do 22.00 hodin
neděle 25.5.2014
od 11.00 do 16.00 hodin
PROGRAM FESTIVALU (postupně se doplňuje)
Pátek
16.00 – 17.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
17.00 – 18.00 hodin - Voňavé grilování s Romanem Čechmánkem (hokejový brankář) a kuchaři společnosti MAKRO
18.00 – 18.30 hodin - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Romana Čechmánka
18.30 – 19.30 hodin - Cooking show šéfkuchaře Milana Sahánka (Unilever)
19.30 – 20.30 hodin - Cooking show grilování kuchařů restaurace Radniční sklípek (Kroměříž) www.radnicnikm.cz
20.30 – 21.30 hodin - Večerní vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Sobota
12.00 – 13.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
13.00 – 14.00 hodin - Cooking show grilování kuchařů restaurace Radniční sklípek (Kroměříž) www.radnicnikm.cz
15.00 – 16.00 hodin - Voňavé grilování s Romanem Čechmánkem (hokejový brankář) a kuchaři společnosti MAKRO
16.00 – 17.00 hodin - Škola vaření s Radimem Procházkou - Šéfkuchař Studia Divoká vařečka kulinářské studio Brno.
17.00 – 18.00 hodin - Cooking show šéfkuchaře Milana Sahánka (Unilever)
18.00 – 18.30 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
18.30 – 19.00 hodin - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Romana Čechmánka
19.00 – 22.00 hodin - K poslechu a tanci Cimbálová muzika Josefa Marečka
Neděle
12.00 – 13.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
13.00 – 14.00 hodin - Cooking show grilování kuchařů restaurace Radniční sklípek (Kroměříž) www.radnicnikm.cz
14.30 – 15.00 hodin. - Vyhlášení a předání certifikátu za nejchutnější úpravu CHŘESTU na MORAVĚ pro rok 2014
15.00 – 16.00 hodin. - Před ukončení festivalu proběhne ZDARMA ochutnávka vybraných přívlastkových vín vinařství Znovín Znojmo
15.30 – 16.00 hodin - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Romana Čechmánka
Po celou dobu festivalu bude otevřen
ÚSTŘIČNÝ BAR, čerstvost ústřic zajišťuje společnost
MAKRO - Zlín.