Radio Kroměříž můžete poslouchat na frekvencích Kroměřížsko 103.3 FM, Uherské Hradiště 88.2 FM
Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Nonstop Mix Radia Kroměříž

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

OBJEVUJTE VALAŠSKO / Tipy 10. - 16. 6. 2024

11.06.2024

Na tento týden máme pro vás připraveny tipy z malebného regionu Valašsko!

Vsetínský krpec
Přijďte si užít pestrý program na Mezinárodní festival Vsetínský krpec, který folklorně rozehraje město Vsetín od 21. do 23. června. Letošní ročník nabídne taneční, divadelní i hudební pořady souborů z Čech, Moravy, Slezska i ze zahraničí. Těšit se můžete na mexický, rumunský, slovenský i polský folklor. Slavnostního zahájení se ujme v pátek 21. června v domě kultury kapela Docuku spolu s místními folklorními soubory. Novinkou letošního ročníku je přesun zpět do centra města. Hlavní program festivalu bude probíhat v odpoledních hodinách na pódiu na Svárově. Doprovodné pořady se budou konat v Panské zahradě, kde již od dopoledních hodin návštěvníci najdou oddychovou zónu, workshopy, dílničky, divadélko nebo živá zvířata. Vstup na venkovní akce je zdarma, zpoplatněny budou pouze pořady v domě kultury. 

Více na webu Valašska ZDE.

Valachy man
Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku! Valachy man - největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se blíží. V sobotu 22. a v neděli 23. června Bystřičku opět ovládnou milovníci triatlonu. Valachy man nabídne i letos trasy nejen pro zkušené sportovce, ale také pro začátečníky a děti. Sobota je vyhrazena závodům na náročnějších trasách. Hlavní závod, tzv. dlouhý Valachy man, je určený zkušeným sportovcům, ale můžete si zazávodit také v tříčlenné štafetě. Třešničkou sobotního dne je XTERRA Valachy - skutečná výzva pro trénované sportovce a zdatné triatlonisty, kde poměří síly triatlonová špička z ČR i okolních zemí. V neděli je na programu krátký Valachy man, který je ideální pro začátečníky a hobíky. Tradiční součástí jsou i závody dětí. Zapojte se taky a zažijte den plný sportu, koupání, pohodové atmosféry a zábavy pro celou rodinu. 

Více na webu Valašska ZDE.

Rožnov mě baví
Vyrazte za zábavou do Rožnova pod Radhoštěm na akci Rožnov mě baví, která proběhne v pátek 21. a sobotu 22. června v okolí Společenského domu. V pátek odpoledne se Rožnováci sejdou u sousedského stolu a v podvečer ožije Lázeňská ulice tancem. Těšit se můžete na taneční soutěž, workshop a taneční zábavu v Robe Show Trucku. V sobotu bude městský park po celý den plný koncertů, zábavy, výborného jídla a pití. V průběhu dne si místní organizace připravily nejen pro děti řadu her a aktivit. Pohodovou sobotu zakončí populární Hradišťan s kapelníkem Jiřím Pavlicou a domácí Mňága a Žďorp.

Na akci Rožnov mě baví navíc můžete dojet stylově parním vlakem, který vyjíždí právě v sobotu 22. června z Valašského Meziříčí do Rožnova a odstartuje tak 8. ročník Rožnovského parního léta. Historickým parním vlakem se můžete svézt také 6. července a 10. srpna. 

Více na webu Valašska ZDE.

Valašský špalíček
Nenechte si ujít festival Valašský špalíček 2024, na kterém vás čeká velká porce kvalitní muziky a zajímavých projektů z různých koutů světa. Letošní 42. ročník jednoho z nejstarších festivalů v republice se bude konat od středy 19. do soboty 22. června ve Valašském Meziříčí. Na několika pódiích v areálu zámku Žerotínů nabídne posluchačům folku, blues a bigbítu během čtyř dnů bezmála třicítku účinkujících z Velké Británie, USA, Polska nebo Slovenska. Jako malou ochutnávku kapel a hudebníků z bohaté nabídky letošního ročníku můžeme zmínit Jaromíra Nohavicu, Ivu Bittovou s kapelou Čikori, Jazz Q Martina Kratochvíla nebo slovenský projekt Story s Milanem Kňažkem. 

Více na webu Valašska ZDE.

Bevlava
Užijte si jízdu na nově otevřeném úseku cyklostezky Bevlava. Od června se můžete svézt z Lužné do Valašských Příkaz bezpečně po nové části této cyklostezky. Dálková mezinárodní cyklostezka BEVLAVA sleduje tok řek Bečva, Vlára a Váh a provede vás z Beskyd do Bílých Karpat magickou valašskou přírodou až do slovenského Pováží. Z Valašska až na Slovensko, ze Vsetína až do Trenčína. Projeďte se údolími mezi kopci, kolem hlubokých lesů, horských luk, ale i řadou kulturních památek a zajímavostí. Cestou můžete navštívit zámek Vsetín, Čertovy skály v Lidečku, expozici Trezoru přírody v Horní Lidči, obdivovat secesní památky ve Valašských Kloboukách nebo vyběhnout k hradu Brumov. Cyklostezka Bevlava je díky mírnému profilu trasy vhodná pro rodiny s dětmi i aktivní seniory. 

Více na webu Valašska ZDE.

Zdroj: Destinační společnost Valašsko s podporou Zlínského kraje.

  

Související fotografie