Radio Kroměříž můžete poslouchat na frekvencích Kroměřížsko 103.3 FM, Uherské Hradiště 88.2 FM
Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Víkendová On-air jízda

Baví Vás: Daniela Zedníčková

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

OBJEVUJTE SLOVÁCKO / Tipy 20. - 26. 5. 2024

20.05.2024

Krásné akce vás čekají na Slovácku, tak si je zapište do kalendáře a nepromeškejte je!

Slavnostní otevření zrekonstruované hlucké tvrze
V sobotu 1. června 2024 se brány hlucké tvrze slavnostně otevřou veřejnosti po téměř dvouleté rekonstrukci. Čeká vás bohatý program, vynikající občerstvení a možnost prohlédnout si tvrz od sklepa až na půdu. Program začne ve 14 hodin v parku u tvrze, slavnostní stříhání pásky se uskuteční v 15 hodin. Středověká tvrz je dominantou města Hluk a je zároveň jeho nejstarší památkou. Za staletí sloužil objekt k mnoha účelům. Od 60. let je hlucká tvrz kulturním střediskem města. V nově zrekonstruovaném objektu budou využity téměř všechny jeho prostory. Přímo z nádvoří se vchází do obřadní síně, zámecké restaurace a do věže. V prvním patře jsou v provozu dva sály pro pořádání společenských nebo soukromých akcí. Ve věži jsou nově zřízeny dva apartmány. Pod tvrzí se nachází dva sklepy, z nichž jeden z nich je možné využít pro pořádání soukromých akcí. V přízemí v budoucnu vznikne muzeum. 

Hradiště žije vínem
Zveme vás do Uherského Hradiště na festival vín a vinařů ze Slovácké vinařské podoblasti – Hradiště žije vínem. Uskuteční se v sobotu 8. června 2024 od 10 do 20 hodin. Festival bude probíhat pod širým nebem v příjemných prostorách parku Jezuitská zahrada. Účastnit akce se bude více než 12 vinařů ze Slovácka, kteří nabídnou svá vína. Kromě skvělých vín se můžete těšit na příjemnou atmosféru, občerstvení z domácí kuchyně, regionální speciality, kávu, vinné mošty i hudební program po celou dobu akce. Doporučujeme vzít si s sebou deku a užít si pohodové chvíle hezky po svém a pohodlně. Park Jezuitská zahrada se nachází v těsné blízkosti vlakového nádraží. Proto se nabízí přijet do Uherského Hradiště pohodlně vlakem. 

Rochus pod hvězdami
Hřejivý červnový podvečer na piknikové dece, lidová magie, svatojánské čarování, slovácká krajina pod zapadajícím sluncem, svíčkami osvětlený skanzen a noční pozorování hvězd. To vše zažijete na akci Rochus pod hvězdami v pátek 7. června 2024. Poznejte tajemství bylinek, noční svět zvířat, navštivte kapli svatého Rocha za svitu měsíce nebo vychutnejte slovácká vína poslepu.  Chybět nebude ani hudební program. Skanzen Rochus je součástí lokality park Rochus, rozprostírající se nad Uherským Hradištěm. Pro návštěvu je nezbytné vystoupat do mírného kopce. Odměnou jsou však dechberoucí výhledy nejen na město, ale taky na Chřiby, Bílé Karpaty a široké okolí. Pokud jste na Rochusu ještě nebyli, garantujeme, že si to zde zamilujete. Zvláště pak, když si zde vychutnáte pohled na zapadající slunce. 

   

Související fotografie