Radio Kroměříž můžete poslouchat na frekvencích Kroměřížsko 103.3 FM, Uherské Hradiště 88.2 FM
Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Dopolední maraton

Baví Vás: Matěj Neradilek

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

OBJEVUJTE ZLÍNSKO A LUHAČOVICKO / Tipy 10. - 16. 10. 2022

10.10.2022

Pojďte s námi objevovat i v říjnu krásnou krajinu regionu Zlínsko a Luhačovicko!

PO NAUČNÉ STEZCE KAŠAVA PŘES VRZAVÉ SKÁLY
Podzim v celé své kráse, plný barev a vůní přírody si můžete vychutnat třeba hned kousíček od Zlína. Naučná stezka Kašava vás přímo z centra vesnice povede k Vrzavým skalám na Sýkornici.Cestou necestou, kdy se nevyhnete i strmějšímu stoupání se vám na kraji lesa naskytne pohled na kapli Panny Marie Královny na Vinohrádku a malou zvoničku. Pokud nesejdete z cesty, tak se před vámi zanedlouho bude tyčit vrchol vaší cesty - Vrzavé Skály Sýkornice. Soubor mnoha balvanů a řada skal stojí určitě za tu námahu. Podrobný plán trasy zkoukněte na www.zlinsko-luhacovicko.cz v sekci Výlety.

MUZEUM TJIWARA VE VIZOVICÍCH
Pokud se před nadcházejícími chladnějšími dny chcete ohřát, tak šup do Afriky. Tedy skoro do Afriky, protože kousek této pozoruhodné země najdete ve Vizovicích. V muzeu mizející africké kultury Tjiwara (čti: čivara) na vás na 200m2 čeká 410 exponátů, a to především masky, sochy a zbraně z období 1880 - 1980. Sbírka majitele a sběratele afrického umění Richarda Jaroňka patří mezi největší kolekce afrického umění v Evropě. Napadlo vás někdy co měli Afričané místo smartphonu? Jak vypadá nejstarší trůn africké kultury? Můžou vás válečnické masky vyděsit? Odpovědi hledejte ve Vizovicích. Další tipy na aktivity ve Vizovicích a okolí najdete na webu www.zlinsko-luhacovicko.cz.

DĚTSKÝ FESTIVAL ŘEMESEL A PROFESÍ BUDOUCNOSTI
Třetí ročník unikátní akce pro rodiny s dětmi, která má za cíl představit mladším generacím nejrůznější manuální profese zábavnou formou vás čeká o víkendu 15. a 16. října. Po oba dny se brány světa řemesel otevřou vždy od 10 do 18 hod. v budově 14/15 Baťova institutu ve Zlíně. Interaktivní workshopy a dílny přitáhnou nejen dětské návštěvníky, ale i jejich dospělý doprovod. Máte se na co těšit. V sobotu 15. 10. v 10. a 14. hod. můžete navíc v Muzeu jihovýchodní Moravy navštívit další zajímavý workshop pro děti a dospělé s názvem Vzkříšení starozlínského ornamentu. Rezervace předem nutná 14|15 BAŤŮV V INSTITUT (14-15.cz). Další tipy na akce najdete v kalendáři akcí na webu www.zlinsko-luhacovicko.cz.


Zdroj: Destinační společnost Zlínsko a Luhačovicko s podporou Zlínského kraje.
  

Související fotografie