Radio Kroměříž můžete poslouchat na frekvencích Kroměřížsko 103.3 FM, Uherské Hradiště 88.2 FM
Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Odpolední relax

Baví Vás: Matěj Neradilek

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

Příjezd svatého Martina do Kroměříže 2019

05.11.2019

Příjezd svatého Martina do Kroměříže v pondělí 11. 11. 2019 

Průvod městem začíná na Hanáckém náměstí v 18:00 hodin. Děti si mohou vzít s sebou lampiónky a s nimi posvítit sv. Martinovi na jeho cestu potemnělými ulicemi města. Plamínek lampiónu však není jen světlem, které má osvětlovat naši cestu, ale rozumíme mu i jako symbolu života, přátelství, nebo lásky. 

Průvod v čele se sv. Martinem na bílém koni vychází z Hanáckého nám. severní cestou (blíže k centru) na Velehradskou ulici, dále Kpt. Jaroše. Na Milíčovo nám. vchází po přechodu a řídí se pokyny strážníků, pak pokračuje na Masarykovo nám., ale již po silnici, Kovářskou ulicí se potom dostane průvod až na Velké nám., kde je nachystáno pokračování programu. Během průvodu prosíme o dodržování bezpečnosti i ohleduplnost k živému zvířeti: je zakázáno přibližovat se ke koni, fotografovat s bleskem, nebo používat jakoukoli pyrotechniku. 

Pokračování programu na Velkém náměstí (přibližně od 18:20 do 19:00): 
Hlavní část programu po ukončení svatomartinského průvodu tvoří vystoupení skupiny Cruentus – můžeme se těšit na rytířské scénky plné řinčení mečů, historické tance, dobovou hudbu a jinou atraktivní zábavu pro rodiny s dětmi. Chybět nebude ani tentokrát soutěž pro děti o pěkné ceny, nebo svatomartinský perníček pro každého. 

Akci pro vás připravili dobrovolníci a farníci od sv. Mořice ve spolupráci s městem Kroměříž. 
Mediálním partnerem akce je Rádio Kroměříž.