Má současná západní civilizace nezdravé stravovací návyky? Jak je na tom se životosprávou? Asi tušíte, že to nebude nijak slavné. Dobrá zpráva ale je, že si můžeme výrazně pomoci, stačí se trošku víc dívat kolem sebe. Celá řada potravin obsahuje totiž látky, které nás mohou chránit před různým typem onemocnění. Přijďte ve středu do Knihovny Kroměřížska na přednášku Jiřího Míčka a dozvíte se o nich více!
Celá řada potravin obsahuje látky, které nás mohou chránit před různým typem onemocnění. Významnými složkami potravin jsou například antioxidanty. O těch všichni kolem sebe slýcháme spoustu věcí, ale málokdo ví, co si pod pojmem antioxidant představit a co taková látka umí. Možná vás překvapí, kde všude důležité bioaktivní látky najdete. Existují i druhy ovoce, které nejdou úplně tradiční, ale přitom plné zdravých látek a máte je přímo u nosu.
Jiří Macek se zabývá výzkumem bioaktivních látek v netradičním ovoci, květech a houbách
Ve svém kurzu vám problematiku antioxidantů přiblíží docent Jiří Mlček z Fakulty Technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Ten se ve svém vědeckém světě se zaměřuje především na bioaktivní látky v netradičních druzích ovoce, jedlých květech a houbách. Jako pedagog předává studentům znalosti o moderních trendech v gastronomických technologiích. Akci pořádá Europe Direct Kroměříž ve spolupráci s Knihovnou Kroměřížska.
Přednáška se koná ve středu 21. listopadu v Knihovně Kroměřížska v 16:30 hodin.