Láska prochází žaludkem, a proto oslavte svatého Valentýna romantickou večeří. Jaké menu si pro nás kroměřížské restaurace připravily? Přinášíme vám pár tipů, kam zajít.
Restaurace Radniční sklípek
Předkrm: Šlehaný kroměřížský sýr s řeřichou, marinovaná červená řepa, lístky salátů
Hlavní chod: Filet halibuta s omáčkou z pečených citrusů na teplém salátu z černé čočky nebo dančí hřbet s hruškami a redukcí z portského vína na bramborovo-dýňovém pyré
Dezert: Kávové créme brulée s cibulovo-vanilkovým pyré a čokoládovou zmrzlinou
Nabídku je možno ochutnat v menších porcích jako čtyřchodové degustační menu bez vín za 345 Kč, nebo s degustací Arcibiskupských zámeckých vín za 465 Kč.
Restaurace a kavárna Scéna
Přípitek: Prossecco
Předkrm: Tataráček z rajčat, toast
Hlavní chod: Rib eye (vysoký roštěnec) s grilovanou cuketou a šalotkovou omáčkou podávané se steakovými bramborami nebo risotto quattro formaggi (rizoto se čtyřmi druhy sýrů)
Dezert: Čokoládový foundant s malinovým pyré
Cena menu 299 Kč za osobu
Hotel La Fresca
Předkrm: Kachní paštika s granátovým jablkem a rozpečenou bagetkou
Polévka z pečených paprik s nočkem zakysané smetany
Hlavní chod: Pečený filet z lososa na páře s fenyklem a batáty, bylinkové máslo
Špikovaná vepřová panenka sušenými rajčaty s hříbkovou omáčkou a kořeněnými bramborovými plátky
Dezert: Malinový cheesecake
Cena menu pro 2 osoby činí 990 Kč
Restaurace a pivovar Černý Orel
Předkrm: Krevety restované na másle, citronu a česneku
Kaštanová krémová polévka
Hlavní chod: Steak z dančí svíčkové s koňakovou omáčkou
Pošírovaný losos v kokosovém mléce
Dezert: Levandulová Panna Cotta s malinami
(ceny neuvedeny)
Hotel a restaurace Excellent
Předkrm: Játrová paštička s mandlemi, opečený toast nebo Marinovaná červená řepa s kozím sýrem, opečený toast
Hlavní chod: Mix mas (hovězí, vepřové, kuřecí) a zeleniny na grilu, omáčka ze zeleného pepře, hranolky nebo Špenátové tagliolini se sušenými rajčaty a permesánovou omáčkou
Dezert: Palačinka s malinovým přelivem nebo Domácí panna cotta
Cena menu 280 Kč za osobu.
Svatý Valentýn na Octárně
Aperitiv: Osseco demi- sec
Předkrm: Marinovaný losos v zahradních bylinkách servírovaný s medovo-limetovou omáčkou a toustem
Hlavní chod: Vepřová panenka na grilu, brambory gratinované parmazánem s omáčkou z růžového a zeleného pepře
Dezert: Jahodová granita ze sorbetu
Cena menu za osobu je 399 Kč