V pátek 25. dubna uplyne
142 let od položení základního kamene pivovaru Zubr, kde se od roku
1872 vaří pivo klasickým dvourmutovým způsobem
podle starých receptur a za využití
tuzemských surovin.
Pivovar chce slavnostní okamžik oslavit s fanoušky a příznivci piva Zubr prostřednictvím společného setkání v prostorách pivovaru a zahájit tak novou tradici pivovarských slavností. Brány se pro všechny zájemce otevřou již v 15:30 hodin. Vstup na narozeninovou slavnost bude bezplatný.
Akce bude slavnostně zahájena v 16:00 hodin, kdy ředitel pivovaru Tomáš Pluháček a sládková pivovaru Nataša Rousková společně narazí soudek májového speciálu Zubr Extra hořký a pronesou narozeninový přípitek, kterým symbolicky otevřou letošní pivovarskou sezónu.
Podrobnosti o narozeninové akci pivovaru Zubr naleznete ZDE >>
Výroba piva má v Přerově bohatou historii. Počátky pivovarnictví v Přerově totiž sahají až do 13. století, kdy bylo městu uděleno právo vařit pivo. V pivovaru na dodržování tradičních postupů výroby dohlíží sládková s týmem odborníků.
Přísně sledují jednotlivé fáze výroby piva od výběru a přípravy surovin až po dozrávání piva v ležáckých sklepích. Zubr má dokonce svoji produkci pivovarských kvasnic, které pocházejí z vlastního kvasničného kmene, speciálně určeného pro spodní kvašení piva.
zdroj a foto: pivovar Zubr