Radio Kroměříž můžete poslouchat na frekvencích Kroměřížsko 103.3 FM, Uherské Hradiště 88.2 FM
Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Nonstop Mix Radia Kroměříž

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

OBJEVUJTE VALAŠSKO / Tipy 15. 4. - 21. 4. 2024

15.04.2024

Tento týden vám přinášíme nejnovější tipy na krásné akce nebo výlety z turistické oblasti Valašsko, pojďte ho objevovat s námi.

Naučná stezka okolím Vsetína
Vydejte se na příjemnou procházku po Naučné stezce okolím Vsetína. Je dlouhá 7 km a na svých 13 zastaveních představuje přírodní zajímavosti Vsetína a údolí Jasenice. Trasa začíná na nábřeží Vsetínské Bečvy u Městských lázní a stoupá vzhůru ulicí Palackého ke vsetínskému zámku. Projdete kolem budov Staré a Nové radnice a vydáte se ulicí Pod Vršky k přírodní památce Vršky-Díly, za kterou se trasa napojuje na modrou turistickou značku. Dále pokračuje k samotě U Kovářů, kde se stočí do údolí Velký Skalník. Místem, které byste si neměli nechat ujít, je skalní stěna nazvaná Valova skála, jenž patří k největším skalním útvarům na Valašsku. Poslední informační tabule je umístěna u autobusové zastávky U Kovárny v údolí Jasenice. Stezku je možné absolvovat pěšky či na kole, ideálně v období od jara do podzimu a je vhodná i pro rodiny s dětmi.

Více informací na webu Valašska ZDE. 

Dny Země ve Valašském Meziříčí
Nenechte si ujít Dny Země ve Valašském Meziříčí. Přijďte v neděli 21. dubna od 12 do 18 hodin a užijte si zábavné odpoledne pro všechny.
POZOR ZMĚNA MÍSTA! Akce proběhne na náměstí ve Valašském Meziříčí! 

Těšit se můžete na koncert Pokáče, science show v podání VIDA Brno nebo ukázku popelářského a hasičského vozu. Připraveny budou divadla pro děti a dětské soutěže s ekologickou tematikou, malování na obličej, bublinkový klaun, skákací hrady a mnoho dalšího. V pondělí 22. dubna bude pokračovat zábavně naučný program pro školy i veřejnost od 8:30 do 15 hodin. Nenechte si ujít dny nabité aktivitami a dobrotami k jídlu i pití. Vstup je zdarma, těšíme se na vás.

Více informací na webu Valašska ZDE. 

První máj v Rožnově pod Radhoštěm
Přijďte si užít první máj - lásky čas do Rožnova pod Radhoštěm. Ve středu 1. května ožije od 14 hodin areál Valašské dědiny ve Valašském muzeu v přírodě tradiční lidovou slavností – Stavěním máje. Svoji zdatnost při stavění májky letos prokáže Valašský soubor písní a tanců Radhošť z Rožnova pod Radhoštěm. Těšit se můžete na jejich vystoupení s hudebním doprovodem. Od 1. května se po zimě také otevírá nedaleká Jurkovičova rozhledna, na kterou můžete z areálu Valašské dědiny plynule přejít. Tato malebná rozhledna jako z pohádky rozhodně stojí za návštěvu. Dostanete se na ni krásnou procházkou lesem a zažijete úžasné výhledy na Rožnov a jeho okolí. Od května jsou brány muzea i Jurkovičovy rozhledny otevřeny 7 dní v týdnu od 9 do 17 hodin.

Více informací na webu Valašska ZDE. 

 

Zdroj: Destinační společnost Valašsko s podporou Zlínského kraje.

  

Související fotografie