Radio Kroměříž můžete poslouchat na frekvencích Kroměřížsko 103.3 FM, Uherské Hradiště 88.2 FM
Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Víkendová On-air jízda

Baví Vás: Daniela Zedníčková

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

OBJEVUJTE SLOVÁCKO / Tipy 25. 3. - 31. 3. 2024

25.03.2024

Na poslední březnový týden jsme si pro vás připravili tipy na akce a výlety do regionu Slovácko, těšit se můžete na turistický pochod, cyklistickou vyjížďku mezi vinohrady nebo se vydat po stopách J. A. Komenského do Uherského Brodu.


2. ročník turistického pochodu MOSTY

V sobotu 6. dubna se v Uherském Hradišti společně vydáme na 2. ročník turistického pochodu přes uherskohradišťské mosty a lávky. Do akce se zapojují místní podniky, které procházku na čerstvém vzduchu zpříjemní občerstvovacími zastávkami. Hlavní novinkou letošního roku je zapojení okolních měst Staré Město a Kunovice. Řeka Morava, Olšava, a tedy i mosty a lávky vedoucí přes tyto řeky jsou nedílnou součástí historie trojměstí Staré Město – Uherské Hradiště – Kunovice.  Během akce se účastníci na trasách seznámí se střípky historie formou informačních tabulek, umístěných u jednotlivých mostů. Hlavním smyslem akce však zůstává vytáhnout jednotlivce, dvojice či větší skupiny na čerstvý vzduch a těšit se z míst, kde žijeme. Na poslední zastávce bude živá hudba a možnost plavby lodí. Základní trasa je dlouhá 9 kilometrů.

Více informací o akci MOSTY naleznete na www.uherske-hradiste.cz


Na kole vinohrady Uherskohradišťska
Je čas nadobro se rozloučit se zimou a přivítat jaro! Symbolické otevírání cyklostezek a cyklistické sezóny Na kole vinohrady Uherskohradišťska se uskuteční v sobotu 27. dubna 2024. Užijte si jarní den projížďkou mezi vinohrady, sklípky a vinařskými uličkami Slovácka, popovídejte si s vinaři o úrodě, poznejte nová místa, lidi a bavte se! Den zahájíme společnou snídaní na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti už v 8 hodin, zahřejeme se, protáhneme se, připravíme se ke startu a vyrazíme do terénu. Připraveno a pečlivě označeno bude pět cyklotras a jedna trasa pro pěší. Nezapomeňte se pak vrátit na Masarykovo náměstí, kde bude pro vás připravena bohatá tombola, koncert kapely a ochutnávka vína od místních vinařů. Ani večer nebude o zábavu a dobrá vína nouze, směle pokračovat bude možné v uherskohradišťských vinotékách a dál si užívat atmosféru Slovácka! 

Více o akci najdete na webu Slovácka ZDE.

Uherský Brod – brána do Bílých Karpat
Navštivte město Uherský Brod a objevte zážitky, které nabízí! Pro jeho polohu se mu výstižně přezdívá „Brána do Bílých Karpat.“ Skutečné dřevěné brány jsou dokonce usazeny i na tři vyhlídková místa nad městem. Slouží výletníkům jako rám pro rodinné fotografie s pozadím přírody.  Městem i jeho okolím vede několik naučných stezek, které vás provedou centrem či zavedou do okolní přírody. Protože je Uherský Brod městem J. A. Komenského, je mu věnováno místní muzeum. Plní úlohu komeniologického ústavu, zabývá se rovněž historií regionu a funguje jako centrum kultury Uherskobrodska. Stálá expozice Komenský lidstvu představuje Komenského a jeho dobu, část Starožitnosti Uherskobrodska pak historii této oblasti. Svou činnost prezentuje muzeum i krátkodobými výstavami, přednáškami, tematickými akcemi, komeniologickými kolokvii, každoroční přehlídkou muzejní videotvorby.

Více na webu ZDE.

 

   

Související fotografie