Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Pořad "Živě z Domu kultury" s Hozou Duškem a

Baví Vás: Jitka Hrdličková

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

SŠHS v Kroměříži bude hostit cukrářskou soutěž Moravský pohár

13.04.2018


Od úterý 17. dubna 2018 se odborná gastronomická veřejnost a fanoušci cukrářského cechu opět zaměří na Kroměříž. Střední škola hotelová a služeb Kroměříž bude hostovat 16. ročník cukrářské soutěže Moravský pohár. A určitě bude co obdivovat.

Jestli se na březnové soutěži Gastro Kroměříž 2018 bylo na co dívat, tak u Moravského poháru to platí úplně stejně. Soutěž je vysoce ceněna s ohledem na její myšlenku. Tou je poslání zapálit nadšení mladých cukrářů a pomoci jim nastartovat kariéru profesionálů.  Úterý bude důležité zejména pro příchozí hosty, protože v 17:30 hodin bude soutěž slavnostně zahájena. Ve středu 17. dubna již od 8 hodin začne jádro celé akce a tou je praktická část soutěže. 

Tématem soutěže je „Svatba v přírodě“

A co si organizátoři připravili na mladé soutěžící? V letošním roce je pro soutěžící stanoveno kompoziční téma „Svatba v přírodě.“ Studenti budou muset výrobek připravit ve třech kategoriích a to jsou slavnostní dort, tři druhy dezertů a ozdoba cukrářského výrobku.

Soutěž je pravdu vysoce náročná: účastníci mají během dvou dnů 10 hodin na zhotovení výrobků a za překročení tohoto limitu se budou udílet trestné body. Počítá se s účastí 8 soutěžících. Většina přicestuje z různých koutů České republiky a jedna soutěžící přijede ze slovenské Bratislavy.

Přijít obdivovat výrobky mladých velkých talentů můžete i vy

Přijďte se přesvědčit, že řemeslo přechází do dobrých rukou mladých talentů. Kroměřížské cukrářské klání je příslibem vysoce atraktivní akce, inspirativní a také fotogenické. Ve čtvrtek 19. dubna jsou všichni zájemci srdečně zváni na výstavu soutěžních výrobků, která proběhne od 12:30 hodin ve společenském sále školy a na ni pak v 16:30 navazuje vyhlášení výsledků a závěrečné pohoštění

Přejme tedy závěrem soutěžícím hodně zdaru, všem ostatním příjemnou atmosféru a hodně inspirativních výrobků. 

Odborným garantem a patronem je Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Brno. Ředitelem soutěže je ředitel Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži Petr Hajný. Soutěž se koná pod záštitou prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a Wacs Continental Director Central Europe, kterým je Miroslav Kubec.

Zdroj: Tisková zpráva, Foto: HSKM.cz

Související fotografie